Desert rondele din foietaj umplute cu mere

de Adi in Prajituri, 11 Noi 2018 | 5931 vizualizari

 

Simple și usor de facut, cu ingrediente putine!

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 600 g mere rase
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 25 g unt
  • 1 lingura amidon
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rondele din foietaj umplute cu mere:

In timp ce aluatul foietaj se dezgheata la temperatura camerei, se pregateste umplutura de mere.

Se spala merele bine, se curata de cotoare si coaja si se dau pe razatoare.

Se caramelizeaza la foc mic, impreuna cu zaharul, iar cand sunt bine patrunse si frumos colorate, se adauga scortisoara, amidonul si untul si se mai amesteca de 2-3 ori pe foc.

Se lasa la racit pana se dezgheata aluatul.

Se deruleaza aluatul dezghetat, fara a-l intinde mai mult decat este impachetat si se intinde peste el compozitia de mere.

Se ruleaza, nu foarte strans, apoi se taie in rondele de 2-3 cm grosime, care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc rondelele din foietaj umplute cu mere pentru 20-25 de minute, la 180 de grade C sau pana cand aluatul este rumenit.

Se lasa sa se tempereze si se pudreaza cu zahar cu aroma de vanilie.

Sunt chiar delicioase, atunci cand ai pofta de un desert rapid!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rondele din foietaj umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata, cu branza si visine