Desert rulada cu crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 24 Mar 2019 | 3188 vizualizari

 

Un desert cu o combinatie irezistibila: ciocolata si visine!
Este o rulada umpluta cu ciocolata, taiata in felii mai groase peste care am pus cate un motz zdravan de frisca si ciocolata! Un deliciu!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg ulei

Pt. crema:

  • 100 g ciocolata lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lgt esenta de rom
  • visine congelate

Pt.ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • crema de ciocolata
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de ciocolata:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Se presara faina amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in spuma cu misca usoare de jos in sus.

Se toarna compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12-15 minute. Se scote din cuptor si se ruleaza asa fierbinte intr-un prosop ud. Se lasa la racit.

Crema: Intr-o cratita se pune ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca bine. Se adauga esenta de rom si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Asamblare: Se desface rulada cu grija. Se unge cu crema de ciocolata (pastram si pentru ornat) iar pe marginea care va fi la interior se asaza una langa alta visinele. Se ruleaza apoi strans pana se obtine rulada. Se lasa la rece pana a doua zi.

Se bate frisca si se pune alaturi de crema de ciocolata pastrata. Intr-o farfurioara se pune nuca macinata.

Se unge rulada cu un strat subtire de frisca apoi se taie in felii groase de doua degete. Se ia fiecare bucata si se da marginea prin nuca macinata. Se asaza culcate pe un platou. Intr-un posh se pune frisca batuta si crema de ciocolata apoi se fac moatze deasupra fiecarei bucati de rulada. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru o culoare mai intensa a cremei de ciocolata, folositi mai multa ciocolata amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza