Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura

de Catalina L in Prajituri, 20 Iun 2018 | 3048 vizualizari

 

Foarte simplu si rapid de facut si aroma de tonka este inegalabila.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/rulada-de-ciococolata-cu-frisca-tonka.html
Boabele de tonka sunt, de fapt, semințele unui fruct produs de arborele Cumaru, care crește în țările din nordul Americii de Sud. 
Pastaile de Tonka se folosesc fie intregi, in infuzii fierbinti (lapte, smantana lichida), urmand a fi scoase inainte de folosirea lichidului parfumat, fie sub forma de pulbere fina, dupa ce sunt rase pe razatoarea cu gauri mici (cum ar fi de exemplu, razatoarea pentru nucsoara). In preparate reci, cum ar fi inghetata, pastaile de Tonka ofera un gust de caramel si miere, iar in preparate fierbinti aroma este de vanilie si migdale. (surse: http://www.pastaidevanilie.ro.html, http://ciocolatasivanilie.ro/)

 

INGREDIENTE

Biscuit cu ciocolata :

  • 3 oua
  • 70+20 g de zahar
  • 25 g de faina
  • 25 de pudra de cacao
  • sare

Frisca:

  • 200 ml de smantana lichida
  • 1 picatura de concentrat de vanilie
  • 2 linguri zahar

Sirop :

  • 5 linguri de apa
  • 2 linguri sirop de capsuni
  • 1 boaba/pastaie tonka

Decor:

  • 100 g de zmeura
  • zahar pudra roz
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura:

Preparam biscuitul :

Incalziti cuptorul la180° C.

Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar.

Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70 g de zahar pana isi vor tripla volumul.

Adaugati faina si cacaua cernute, amestecati si incorporati treptat albusurile batute spuma.

Puneti aluatul uniform pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 minute.

Cand biscuitul este copt, se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care s-a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.

Preparati frisca:

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam treptat zaharul, punem vanilia si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.

Păstrați la rece.

Montam rulada:

Amestecati siropul de capsuni cu apa si dati prin razatoare boaba de tonka. Desfacem rulada din hartia de copt .

Intindem biscuitul, imbibati-l cu siropul pregatit.

Punem deasupra frisca si zmeura (pastrati un pic de zmeura pentru decorul final).

Rulam cu grija. Strangem rulada in hartia de copt si o dam din nou la frigider 2-3 ore.

Decorati inainte de a servi.

Taiati marginile, pudrati cu zahar si decorati cu zmeura.

 Serviti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie