Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Oct 2021 | 3189 vizualizari

 

Iar am ''o tona '' de abusuri stranse si am zis sa le mai fac de petrecanie. Cum nu aveam chef de ''fonfleuri'' am trantit o rulada cu blat din albusuri , umputa cu gem de caise si nuca prajita.

 

INGREDIENTE

  • 275 g albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • gem de caise
  • nuca prajita si macinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca:

Am folosit tava cuptorului, tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu sarea si zeala de lamaie le-am mixat, la inceput la viteza mica apoi la viteza mare. Am adaugat zaharul, in etape si am mixat pane ce sa topit zaharul, apoi am adaugat esenta de vanilie. Am micsorat viteza si am turnat uleiul ca la maioneza. Faina am cernut-o si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am incins cuptorul la 170 grade, am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat compozitia si am bagat tava in cuptor, pentru cca 12-15 min. Am scos tava din cuptor, am scos blatul din tava peste blat am asezat o alta hartie de copt si apoi am intors invers foaia, am desprins hartia de copt, apoi am rulat blatul si am lasat sa se raceasca. Apoi am intins un strat de gem, am presarat nuca si am rulat foaia. Deasupra am uns in strat subtire cu gem si am presarat nuca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri cu gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem si glazura de ciocolata