Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara

de ReteteAlina in Dulciuri, 27 Apr 2020 | 2186 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 650 gr faina
  • 3 oua medii sau 2 oua mari
  • 1 varf de cutit de sare
  • Umplutura :
  • 1 kg mere Golden
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 75 gr de zahar pudra
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara:

Aluatul: se incalzeste apa impreuna cu laptele si untul, pana cand untul se topeste, daca amestecul s-a incalzit prea tare, lasam sa se raceasca putin.
In amestecul caldut se pune drojdia si 1 lingura din zahar, se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa timp de 10 minute.
Intr-un bol se pune faina cernuta, sarea si restul de zahar, in mijloc se face o gaura si se adauga amestecul cu drojdia, ouale batute si se amesteca pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul se framanta 5 minute, apoi se lasa la odihnit 5-7 minute, procedan la fel de 2 sau de 3 ori.Intr-un bol uns cu ulei , aluatul se lasa la crescut timp de 1 ora si jumatate sau 2 ore. Bolul se acopera cu folie de plastic.
Intre timp se poate prepara umplutura de mere.
Merele se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gaurile mari si se storc bine. Daca merele sunt mai verzi si tari, se calesc cu putin unt impreuna cu zaharul, iar la sfarsit se adauga scortisoara si se lasa se se raceasca umplutura.
Daca merele sunt foarte coapte, nu este necesar sa le calim, doar le stoarcem si le amestecam cu zaharul si scortisoara.
Cand aluatul a crescut, se pune pe blatul de lucru si se intinde un dreptunghi de aproximativ 40x30, se pune umplutura de mere peste aluatul intins si se ruleaza, nu foarte strans. Cu un cutit foarte ascutit se taie 8 bucati, daca le doriti mai mici se pot taia 10 bucati.
Bucatile se pun intr-o tava cu peretii detasabili si unsi cu unt, iar in fundul tavii se pune hartie de copt.
Rulourile se lasa sa creasca in tava pentru 35-60 de minute, ale mele si-au dublat volumul. Dupa ce au crescut se da tava la cuptorul preincalzit la 180C, timp de 30-40 de minute.
Glazura se prepara din zaharul pudra amestecat cu sucul de lamaie.
Dupa ce rulourile s-au racit se pune deasupra glazura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert flori dulci cu gem