Desert Sacul lui Mos Craciun

de Ancutsa in Dulciuri, 15 Dec 2017 | 2464 vizualizari

 

În aşteptarea lui Moş Crăciun, am pregătit un sac delicios cu mere. E dietetic, fără zahăr, am grijă de silueta lui, ca să nu-i îngreunez drumul şi să ajungă repede şi la ceilalţi :)
"Reţetă românească"

 

INGREDIENTE

  • 1 cub mic drojdie proaspătă,
  • făină cât cuprinde,
  • 1 linguriţă sare,
  • 150 g margarină,
  • Un pahar borş,
  • 3 mere,
  • O jumătate de linguriţă scorţişoară,
  • Pesmet,
  • Un ou pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Sacul lui Mos Craciun:

 

 Se spală merele, se decojesc şi se dau pe răzătoarea mare. Se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Eu nu am mai pus zahăr deloc, ci doar un pic de scorţişoară. Se lasă la răcit.

Între timp, se pregăteşte aluatul: se amestecă margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia, se adaugă borşul şi se omogenizează, se mai adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat bun de întins.

Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.

Într-o tavă cu foaie de copt se aşază aluatul, se presară pesmet, se adaugă merele şi se împătureşte aluatul, se strânge uşor cu degetele ca să ia forma de sac. Din aluatul în exces se formează un şnur pentru săculeţ. Se unge cu oul bătut şi se coace, la foc mediu, până se rumeneşte.

Timp total: aprox 35min.

Porţii: 5 + 1 pentru Moşul :)

 P.S. Cizmuliţa din poză e făcută tot de mine, am “negociat” cu mama să-mi dea o vază-cizmuliţă care îmi plăcea mult şi am pictat-o şi am pus grâu în ea. Sper să vă placă :)

 

Poftă Bună!

 

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/sacul-lui-mos-craciun.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Sacul lui Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)