Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

de Panacris in Dulciuri, 5 Ian 2019 | 7491 vizualizari

 

Bine am intrat in 2019! Un desert rapid de preparat, cu mare radbare pana la degustat. De data aceasta am tras cu ochiul la reteta Oanei si am fost foarte incantata de rezultat. N-am modificat prea mult, doar cu ingredientele te mai poti juca, dar am mers asa pe clasic! Nu stiu daca este o "reteta romaneasca", dar mama in copilarie mereu ne prepara acasa salam de biscuti. Probabil ca de aceea nu prea i-am dat prea mare importanta. Dar, am fost uimita ca Zmeisorii au savurat pana si colturile:)))), intr-un timp relativ scurt! Hai gata cu povestile, lectura placuta, spor la treaba si pofta buna! 

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti populari 300 g,
  • Stafide brune 100 g,
  • Rahat colorat 100 g,
  • Nuca 100 g,
  • Zahar brun 100 g,
  • Pudra de cacao neagra 5 linguri,
  • Unt 100 g,
  • Lapte 200 ml,
  • Esenta de rom 1 lingurita,
  • Esenta de vanilie 1 lingurita.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide:

Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da deoparte si se adauga untul taiat cubulete si stafidele, amestecandu-se pana se inglobeaza toate ingredientele.

Biscuitii se rup in bucatele marunte, adaugandu-se nuca macinata si cubuletele de rahat si se amesteca impreuna cu crema de lapte, cacao si unt, pana se absoarbe tot lichidul. Se aromatizeaza cu esenta de rom si vanilie.

Pe masa de lucru se aseaza folie alimentara, doua in cazul meu, deoarece am obtinut o compozitie suficienta pentru doua portii de salam de biscuiti. Se pune compozitia pe folie, in forma de salam, apoi se ruleaza strans si se leaga bine la capete. Se lasa la rece, cel mai bine peste noapte. La servire se poate trece salamul prin nuca macinat cu zahar, dar atentie nu va ramane mult timp topping-ul de nuca macinat, va fi resorbit de salam, sau devorat de cunoscatori. Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase