Desert salam de ciocolata

de AnaDavid in Dulciuri, 13 Oct 2017 | 3212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiți petit beurre
  • 100 de grame de unt
  • 80 gr frisca lichida
  • 100 g ciocolată neagră în bucăți mici
  • 50 gr cacao amara
  • 120 de grame de zahăr
  • 80 de grame de nuci sau alune de padure
  • 50 ml de rom sau wisckey
  • 2-3 linguri de zahăr praf
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de ciocolata:

Se zdrobesc biscuitii si se pun într-un recipient mare. Nu trebuie sa fie praf pentru ca rezultatul final o sa fie o compozitie lipicioasa fara textura. 

Adăugați peste biscuiti toate ingredientele si incepeti sa amestecati cu o lingura.

Daca compozitia este foarte uscata, adaugati cateva bucatele de unt, dar daca este mai moale mai adaugati cateva biscuiti zdrobiti si dati forma cu mâinile.

Pregătiti o bucata de folie trasparenta pentru bucatarie, puneti peste compozitia și dati forma salamului fara sa inchideti.

Presărați cu zahăr praf și apoi închideți totul cu foaia trasparenta prin strângerea laturilor pentru a evita sa intre aerul.

Puneți în frigider cu cel puțin 4 ore înainte de servire.

TIPS-URI

1

puteți adăuga diferite tipuri de fructe uscate, stafide, caise uscate etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort-Spirala cu inghetata