O reteta de post foarte rapida, pentru un desert sanatos si satios. Ideal pentru pachetel sau ceai. Aluatul moale si fraged, dovleacul aromat cu anason. Imi place mult reteta asta.
Pregatim aluatul, amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute.
Pregatim umplutura. Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a lasat putina zeama, atunci adaugam grisul, daca nu aveti lichid mult, atunci sariti peste acest pas.
Impartim aluatul in bile egale. Cantitatile de mai sus sunt pentru 4 strudele, eu am facut portie dubla si un pic. Intindem fiecare bila cat mai subtire posibil. Puteti folosi prosop special pentru intins, pe o planseta sau pe o bucata de musama. Cum v-ati obisnuit. Nu uitati sa infainati suprafata mai intai. Pe foaia intinsa, presaram nuca macinata pe toata suprafata, apoi dovleacul. Rulam aluatul pana la capat si-l transferam intr-o tava tapetata cu hartie. Punem la cuptor pentru 25 minute, la 180 grade C, pana capata aluatul o culoare usor aramie.
Pofta buna!
1
Cerneti faina, inainte de a framanta aluatul.
2
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.
3
Umplutura trebuie sa fie pusa in straturi, pentru a avea o culoare mai intensa a dovleacului.