Desert tarta cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 27 Noi 2017 | 2914 vizualizari

 


tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu ceva timp în urmă după o rețetă de-a lui Adi Hadean.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 140 g unt
  • 1 cană și jumătate de făină albă
  • pentru umplutură:
  • 2 gălbenușuri
  • 180 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 400 ml smântână dulce
  • zahăr (după gust)
  • esență de rom / cognac / sherry (opțional)
  • 20 g fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu ciocolata:

Pentru aluat amesteci bine gălbenușurile cu zahărul și untul și vei obține un fel de cremă pe care o frămânți, apoi cu făină și vei obține un aluat moale, pe care îl lași la rece o jumătate de oră apoi îl întinzi cu sucitorul și îl tranferi în tavă unsă cu unt și îl înțepi cu o furculiță, să nu se umfle. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
Ciocolata și smântâna le pui într-o oală cu fundul gros și amesteci până când se topește ciocolata, apoi lași să se răcească puțin și adaugi gălbenușurile și amesteci bine.
Opțional poți adauga esență de rom / cognac / sherry. Dacă ți se pare prea amară, poți adăuga zahăr. Torni crema în aluat și coci la 175-180 de grade C, timp de 15 minute, până se întărește umplutura.
După ce scoți tarta din cuptor, presari peste ea fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura CABANA