Desert tarta cu gutui

de oanapl in Prajituri, 9 Oct 2017 | 3923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 60 g zahar
  • 75 g unt moale
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 gutui mari- 500 g
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 portocala
  • sucul din 2 mere
  • 125 ml
  • 30 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g smantana grasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu gutui:

Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare, plus 2 linguri cu apa si framanti pana se obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava, ridicand si o margine de 3 cm si pui tava in frigider.

Gutuile le speli, le cureti, si le tai in patru si scoti cotoarele, apoi tai felii de 1 cm. Le stropesti cu zeama de lamaie. Storci portocala si amesteci cu sucul de mere, zaharul si o lingura din coaja de portocala, spalata bine si le pui la fiert. Se inabusa gutuile in acest suc 10 minute la foc mic, cu capac, apoi le scoti cu o paleta si le lasi la racit. Zeama se lasa si ea la racit, iar coaja de portocala se scoate.

Scoti tava din frigider, asezi gutuile racite, iar peste ele  torni un amestec  format din cele doua oua, smantana si zeama racita. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]