Desert tarta cu mere, pere si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 18 Sep 2017 | 3949 vizualizari

 

Vă invit la o felie de tartă rapidă și delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • 2 pere
  • 250 g mascarpone
  • 1 aluat foietaj
  • 50 g zahăr
  • esență de vanilie
  • scorțișoară
  • 2 linguri smântână (opțional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere, pere si mascarpone:

Cureți merele și perele de coajă, le tai cubulețe și le pui să fiarbă 5-7 minute cu 2 linguri de zahăr, scorțișoară și 30ml apă (până scade apa și se înmoaie fructele). Eu am pus perele spre final, doar 2 minute, deoarece erau moi. Le lași să se răcească.

Mixezi crema mascarpone cu zahărul rămas și esența de vanilie. Dacă ți se pare prea groasă compoziția poți adăuga 2 linguri de smântână.

Întinzi aluatul foietaj și îl transferi în tava unsă cu unt. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță și torni crema mascarpone, apoi adaugi fructele deasupra. Îndepărtezi surplusul de aluat și decupezi floricele din aluatul rămas pe care le așezi deasupra fructelor.

 

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, până când se rumenește aluatul. Lași să se răcorească și apoi servești tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere, pere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata