Desert tarta cu pere si aluat foietaj

de Lau in Dulciuri, 12 Aug 2021 | 3626 vizualizari

 

Retete cu suflet

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • zeama de la 1 lamaie
  • 50 g nuca macinata
  • 50 g migdale
  • 7-8 pere
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml apa
  • zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si aluat foietaj:

Intr-o cratita adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei.

Punem pe foc amestecand continuu pana ce capata o culoare de maro deschis.Turnam in tava in care vom coace tava si cu ajutorul unei manusi inclinam tava ca sa tapetam bine si laterali si fundul tavi cu caramel.

Asezam  perele curatate si stropite cu zeama de lamaie.Adaugam nuca si migdalele si dam la cuptorul incalzit cca 10 min cat sa se inmoaie putin perele.

Scoatem tava si adaugam aluatul care il intepam cu furculita.

Dam din nou tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Cu ajutorul manusilor de bucatarie rasurnam tava pe un platou sau o tava cu dimensiunile potrivite tavii in care am copt.

Scoatem tava si lasam sa se raceasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 06:40

Bulz cu brânză de burduf - Varianta gustoasă și rapidă la cuptor

pe 26.11 la 11:51

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]