Desert tarta cu rubarba, mure si smantana

de oanapl in Prajituri, 2 Iun 2017 | 2295 vizualizari

 

Va invit sa incercati o tarta delicioasa pe care eu am pregatit-o mai demult si ne-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  •  blat
  • 250 g faina tip000
  • 125 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura:
  • 3 tije rubarba
  • 200 g mure
  • 150 g smantana
  • 80 g zahar
  • 1 lingura faina sau amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu rubarba, mure si smantana:

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul frecat cu zahar pudra si untul topit, apoi racit.
Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie transparenta.
Intinzi o foaie de aluat cu sucitorul pe o suprafata infainata, apoi, prin rasucire, transferi aluatul peste forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Potrivesti aluatul cu grija, peste marginile formei, eliminand surplusul.
Speli fructele, iar rubarba o tai bucati, pe diagonala. Asezi fructele peste aluat si torni smantana amestecata cu zaharul si amidonul.

 Introduci tarta in cuptorul preincalzit si o coci 45-50 de minute, la foc mediu.
O servesti dupa ce s-a racit complet. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu rubarba, mure si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (11)

mirela0911 1

03.06.2017, 11:01

Cred ca e tare buna combinatia!

kytz 1

03.06.2017, 11:26

Bună combinația rubarbă-mure!

oanapl 1

03.06.2017, 20:00

Da, noua ne place foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu branza