Desert Tiramisu

de Lau in Torturi, 27 Ian 2021 | 2646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 4 galbensuri
  • 200 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de migdale
  • 300 ml cafea tare
  • 400 g piscoturi
  • 1 lingura pudra cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare.

Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza,adaugam esenta de vanilie si liciorul de migdale,omogenizam.

Separat mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam peste crema de mascarpone si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou adaugam un strat de crema,care va fi baza prajituri.

Insiropam piscoturile in cafeaua rece si putin indulcita si adaugam peste crema.

Adaugam 1/2 crema ramasa,alt rand de piscoturi si deasupra am facut moate de crema.

Am dat la rece 2 ore,dupa care am decorat cu piscoturi trectute prin ciocolata pe margine si am pudrat cu cacao.

 

TIPS-URI

1

Eu am adaugat inelul de la tava de copt, pentru am fi mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone