Desert tiramisu cu Inka

de cristina1985 in Prajituri, 4 Noi 2017 | 3460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi (cu cacao sau simple)
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 6 lg cu varf Inka
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 g mascarpone
  • Optional:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita Amaretto
  • 1 lg cacao
  • Ornat:
  • ciocolata neagra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu Inka:

Se amesteca apa cu Inka si se fierbe. Se poate adauga 50 g ciocolata amaruie,1 lg cacao si 1 lg-ta Amaretto (eu am folosit doar Inka). Se lasa la racit.

Mie nu imi place crema de tiramisu cu oua crude, asa ca am fiert crema.

Crema: Se fierbe pe baie de aburi, 3 lg din amestecul de Inka, galbenusurile si zaharul. Se fierbe 15 minute, amestecand continuu. Se lasa la racit.

Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu mascarpone si crema de galbenusuri.

Se pot folosi piscoturi cu cacao, dar eu nu am gasit.

Se rup piscoturile si se inmoaie in siropul de Inka, se pune crema si se continua asa, pana se umple bolul. Se orneaza cu ciocolata rasa.

Se tin la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu Inka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine din dulceata