Desert Tiramisu, la cupa

de RODIMUR in Dulciuri, 23 Feb 2020 | 2961 vizualizari

 

Uneori mi se pare că nu fac prea des tiramisu, oricum nu atât de des pe cât aș dori, pentru că în comerț nu se găsește mascarpone întotdeauna. De această dată, când am găsit doar o cutie rătăcită pe raft, mi-am propus să fac tiramisu la cupă, după rețeta pe care o am de mult timp. Am preparat termic gălbenușurile, nu pentru că aș avea rețineri în ceea ce privește ouăle crude, ci pentru că așa este rețeta pe care o fac de ani de zile. 
Pentru însiroparea pișcoturilor am făcut cappuccino, la care am adăugat o linguriță de cafea instant, iar pentru decor am preferat ciocolata răzuită, care mi se pare mai estetică și mai bună, decât cacaua amară și crudă. Nu am adăugat lichior, sau altă băutură alcoolică.
Din ingredientele de mai jos am făcut patru porții, trei în cupe și una ”la pachet”.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de pișcoturi
  • 250 grame de mascarpone
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml de lapte
  • 100 grame de smântână grasă (pentru frișcă)
  • 4 linguri de zahăr tos
  • 2 linguri de zahăr pudră (pentru frișcă)
  • 5-6 lingurițe de gem
  • Pentru cafea:
  • 2 plicuri de cappuccino
  • 1 linguriță de cafea instant
  • 150 ml de apă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • Pentru decor:
  • 50 grame de ciocolată neagră, răzuită
  • 2 lingurițe de gem
  • napolitane cu ciocolată
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu, la cupa:

Se face o cafea (eu am făcut cappuccino, în care am adăugat 1 linguriță de cafea instant) din ingredientele de mai sus și se lasă să se răcească.

Se mixează spumă zahărul tos cu gălbenușurile, se adaugă laptele. Se dă vasul la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția, când se ia de pe foc.

Se pune mascarponele într-un bol, se omogenizează și când se răcorește compoziția cu gălbenușuri, se încorporează puțin câte puțin, mixând întruna, ca să nu fie cocoloașe.

Separat se mixează smântâna rece cu două linguri de zahăr pudră, adăugate treptat. Când frișca ajunge la consistența dorită, se încorporează în compoziția cu mascarpone și gălbenușuri și se omogenizează.

Se înjumătățesc pișcoturile și se trece fiecare câte o secundă prin cafeaua pregătită și răcită. Se pun pișcoturile însiropate în cupe, se adaugă în fiecare câte două linguri încărcate de cremă și câte două-trei jumătăți de linguriță de gem.

Se pune al doilea strat de pișcoturi însiropate, se acoperă cu cremă, se decorează cu ciocolată răzuită, bucățele de napolitană și gem. 

Se dă la frigider pentru 3-4 ore, după care se poate servi.

TIPS-URI

1

Tratați termic gălbenușurile, până ce se îngroașă, pentru că aceasta va contribui la reușita cremei.

2

Pentru frișcă, recomand folosirea smântânii naturale. Smântâna trebuie neapărat să fie rece.

3

Când faceți frișca, nu mixați prea mult timp smântâna, pentru a nu se transforma în unt dulce.

4

Însiropați pișcoturile doar o secundă, pentru că se înmoaie rapid.

5

Pentru decor puteți folosi cacao (dacă vă place) și ornamente după preferință.

6

Tiramisu trebuie lăsat câteva ore la frigider, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu, la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu fructe la Doubletta