Desert tort cifra

de -Licurici- in Torturi, 12 Ian 2020 | 4489 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina;
    • 75 g migdale macinate;
    • 75 g zahar pudra;
    • 200 g unt;
    • 1 ou;
    • esenta de vanilie;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 800 ml lapte;
    • 80 g amidon;
    • 250 g zahar;
    • 300 g unt;
    • coaja de lamaie;
    • 100 ml suc de lamaie (2 lamai medii).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cifra:

Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine.

Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat.

se omogenizeaza, apoi se pune in folie de plastic si se da la frigider, pentru o ora.

Se imparte in doua si se formeaza cifra dorita, apoi se baga in frigider pentru 15-20min.

Se scoate din frigider si se coace 10-13, la 180 de grade.

Pentru crema, laptele se incalzeste.

Amidonul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele cald, putin cate putin.

Se pune pe foc si se amesteca continuu, pana se ingroasa, in jur de 10 min.

Se adauga coaja de la o lamaie si se ia de pe foc.

Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit 15-20min.

Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul taiat cubulete, putin cate putin.

Se incorporeaza usor zeama de lamaie si se da la rece.

Pentru asamblare, se pune crema la mijloc si deasupra.

TIPS-URI

1

folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul.

2

Untul trebuie sa fie la tenperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cifra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba