Desert tort cu 3 mousse-uri

de Aletta in Torturi, 3 Mai 2017 | 3211 vizualizari

 

Un alt tort, pregatit pentru o colega pentru aniversarea ei, deosebirea fata de celalalt tort, este ca este si mousse de ciocolata alba, reteta tot a lui Teo. 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 50 g faina
  • 80 g cacao
  • 120 g unt 82 % grasime
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Mousse de ciocolata cu lapte:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 g frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Mousse de zmeura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g zmeura
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Mousse de ciocolata alba :

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa

Glazura de ciocolata alba:

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu 3 mousse-uri:

Mai intai, topim untul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, la foc mic; cand s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit. Cand e rece, se adauga ouale pe rand, se omogenizeaza bine dupa fiecare, se adauga cacaua amestecata cu faina, sarea si praful de copt. Se coace intr-o tava de 20 sau 24 cm, eu am folosit o forma de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 20-25 min, la 160 grade C. Se face testul scobitorii. Se lasa la racit complet.

Tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie alimentara, punem blatul si se lasa deoparte.

Pregatim mousse-ul de ciocolata: Topim pe baie de aburi, ciocolata bucati impreuna cu 150 ml din frisca lichida, se lasa la temperatura camerei, apoi pregatim gelatina: se pune la hidratat in 2 linguri de apa, apoi se topeste pe bain marie sau la microunde cateva secunde, se adauga in ciocolata, se amesteca bine. Restul de frisca cei 100 ml se mixeaza si se adauga in ciocolata, se amesteca usor si se adauga peste blat, se da la frigider minim o ora.

Pregatim mousse-ul de zmeura : Se pregateste la fel ca mousse-ul de ciocolata cu lapte, doar ca, dupa ce topim ciocolata alba si amestecam cu gelatina hidratata si apoi topita, adaugam zmeura data prin blender, apoi prin sita, pentru a avea un mousse fin. Se adauga si frisca batuta cei 100 ml ramasi. Se adauga peste mousse ul de ciocolata, deja intarita.

Pregatim mousse-ul de ciocolata alba: Se pregateste la fel ca ciocolata cu lapte. Se toarna peste mousse-ul de zmeura. 

Se decoreaza dupa gust. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu 3 mousse-uri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.05.2017, 21:02

Ce fain, dar ma gandesc cat de bun trebuie sa fie la gust!

Aletta 1

04.05.2017, 09:06

Delicios Rocsi, pacat ca nu am poze cu el inceput, ptr ca l am pregatit pentru o colega

dantes 1

04.05.2017, 13:52

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de cacao si nuci