Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

de katty in Torturi, 7 Feb 2020 | 3344 vizualizari

 

Mi-am dorit un tort deosebit pentru aniversarea fiului meu, ceva care sa ii fie cu siguranta pe plac, mai ales ca era surpriza   si nu puteam sa fac altceva decat ceva cu ciocolata din plin.Am mai completat gustul cu niste cafea, plus o portie mica  de nuca macinata. Concluzia fiului:cel mai bun tort cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • blat1:
    • 200 gr faina
    • 4 linguri cacao neagra
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 200 gr zahar
    • 200 ml lapte batut
    • 2 oua
    • 100 ml ulei
    • 100 ml cafea tare rece
    blat2:
    • 6 albusuri
    • 8 linguri zahar
    • 4 linguri nuca macinata
    • 2 linguri faina
    • un praf de sare
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 100 gr frisca lichida
    crema:
    • 6 galbenusuri
    • 50 gr zahar
    • un praf de sare
    • 170 ml cafea tare
    • 1 plic gelatina
    • 250 gr ciocolata neagra
    • 250 gr frisca lichida
    decor:
    • 150 gr ciocolata neagra
    • 150 gr frisca lichida
    • 5 gr gelatina
    • 2 linguri cafea
    • flori de napolitana cu ciocolata
    • ornamente albastre
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata:

Pregatim blatul 1.

Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de copt.

Coacem blaturile pana se desprind usor de pe margine, dar mijlocul este putin umed. Daca le scoatem in aceasta faza, nu vom avea nevoie de insiropare. Lasam blaturile la racit.

Pregatim blatul 2. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nucile macinate, faina si omogenizam. Turnam compozitia intr-o forma identica cu cea de la blatul 1 si coacem la foc mediu pana se rumeneste usor. Lasam blatul la racit, apoi il taiem in doua jumatati pe orizontal.

Intr-o craticioara incintam frisca fara a o fierbe. Dam jos, punem ciocolata si amestecam energic. Lasam sa se racoreasca si ungem un blat cu nuca, apoi acoperim cu celalalt.

Pregatim crema. Intr-o cratita cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea, zaharul si amestecam,adaugam cafeaua calduta si punem la foc mic, amestecand continuu pana compozitia se leaga bine.Intre timp hidratam gelatina in 2-3 linguri apa rece. Turnam gelatina in crema fierbinte, dupa ce am dat-o jos de pe foc, omogenizam, apoi punem ciocolata rupta bucati. Amestecam energic pana se topeste toata ciocolata, apoi dam crema la racit.

Cand crema este rece. o amestecam cu frisca batuta. Montam tortul. Asezam un blat umed. 1/3 din crema, blatul cu nuca, 1/3 din crema. apoi cel de-al doilea blat umed. Cu crema ramasa decoram partea de sus si marginile tortului, apoi il dam la frigider pentru 1 ora.

TIPS-URI

1

puteti pregati blaturile cu o zi inainte

2

daca ati copt blatul umed prea mult puteti sa il insiropati cu o cafea slaba usor indulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort frantuzesc