Desert tort cu capsuni

de Oana in Torturi, 24 Mai 2009 | 43320 vizualizari

 

Este foarte racoritor, usor de preparat, nu se coace, nu se fierbe nimic, super potrivit pentru zilele calduroase. Inventie proprie :) pentru cand ai pofta de ceva dulce!

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu piscoturi
  • 500 g branza de vaci
  • 8 linguri cu zahar pudra
  • 50 g unt
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 300 g capsuni
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • 400 ml lapte rece
  • un plic de jeleu pentru tort
  • capsuni pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni:

Intr-o forma de tort cu pereti detasabili asezam un rand de piscoturi.

Mixam cele 300 g de capsuni cu 2 linguri de zahar pudra, pana obtinem un piure fin. Punem cate o lingura de sos peste fiecare piscot. Pastram restul de sos.

Intr-un bol mixam branza de vaci cu untul moale pana devine pufoasa, adaugam restul de zahar pudra (sau dupa gust) si esenta de vanilie.

Asezam crema de branza peste piscoturi, nivelam frumos, apoi turnam restul de sos de capsuni. Pe marginea formei am pus felii de capsuni.

Asezam al doilea rand de piscoturi, deasupra crema de vanilie preparata dupa instructiunile de pe plic, apoi ornam cu felii de capsuni.

Preparam si jeleul asa cum scrie pe plic si il turnam peste tort. Lasam la rece 3-4 ore.

 

PS: L-am taiat dupa vreo ora si ceva, nu mai aveam rabdare si inca nu era intarit :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]