Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine

de oanapl in Torturi, 29 Iul 2017 | 5443 vizualizari

 

Daca tot a inceput sezonul afinelor, mi-am amintit că am câteva rețete cu acest fruct minunat. Vă invit să încercați și voi un tort delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 500 g iaurt cu gust de fructe de padure
  • 300 g frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina
  • 30 g zahar
  • 100 ml compot de fructe de padure
  • Jeleu:
  • 250 g afine
  • 150 ml compot de mure
  • 50 g zahar
  • 1 ½ plic de gelatina
  • Ornare:
  • 200 g frisca lichida
  • sirop de afine
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine:

Prepari blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o forma cu margine detasabila, torni aluatul si se dai la copt cca. 25 de minute. Blatul copt il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 2 discuri egale ca grosime.

Hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza.

Pentru crema, amesteci iaurtul si gelatina, iar in final, adaugi frisca batuta cu zaharul. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Asezi inelul pentru tort pe un platou, asezi primul disc din blat (in interiorul inelului), il insiropezi cu compot de mure (sau alt compot), torni jumatate din crema de iaurt, apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana. Torni restul de crema si introduci platoul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.
Pentru jeleu, hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute si procedezi ca in descrierea de mai sus.

Pui afinele intr-o oala cu zaharul si le lasi sa clocoteasca pana se topeste zaharul. Dupa ce s-au racit, adaugi gelatina hidratata si incalzita pe baie de aburi si torni jeleul usor peste crema de iaurt. Introduci tortul la frigider pentru o ora.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.

Decorezi tortul cu frisca batuta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

31.07.2017, 21:40

O bucatica de la rece, ar merge de minune acum!

Gherca Daniela 1

03.08.2017, 17:37

un tort super delicios!

miki_a 1

03.08.2017, 18:01

Foarte frumos și delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.