Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise

de oanapl in Torturi, 30 Mar 2017 | 8513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  •  crema:
  • 1 borcan gem de caise
  • 1 borcan compot de caise
  • 300 g frisca lichida
  • 400 g iaurt cu gust de caise
  • zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina
  •  jeleu:
  • 300 ml compot de caise
  • 1 plic de gelatina
  • ornat:
  • 200 g frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise:

Pentru blat, mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn. Ungi cu un strop de ulei si tapetezi cu faina, o forma cu margine detasabila, torni aluatul si dai la copt cca. 25-30 de minute. Blatul copt il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 2 discuri, egale ca grosime.

Hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza.

Scoti samburii caiselor, le cureti de pielita, apoi le mixezi. 
Pentru crema, amesteci iaurtul cu caisele mixate si gelatina, iar in final adaugi frisca batuta. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Asezi inelul pentru tort pe un platou. Asezi primul disc din blat (in interiorul inelului), insiropezi cu compot de caise, ungi cu gem de caise, torni jumatate din crema de iaurt, apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana. Torni restul de crema si introduci platoul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.
Pentru jeleu, hidratezi gelatina in 100 ml compot, pentru 10 minute si procedezi ca in descrierea de mai sus. Dupa ce s-a racit putin, adaugi peste compotul ramas, amesteci usor si apoi torni usor peste crema de iaurt. Introduci tortul in frigider, pentru o ora.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.

 Decorezi marginile tortului cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort yammy cu morcovi - Carrot cake