Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata

de deyutzky in Torturi, 15 Ian 2016 | 89769 vizualizari

 

Cei care au trecut pana acum pe la Ikea cu siguranta stiu prajitura Almondy. De cate ori merg acolo mereu imi iau si o portie din aceasta delicioasa prajitura. Si pentru ca-mi place atat de mult, am incercat sa o reproduc acasa. Sunt mai multe variante ale acestei prajituri, eu am ales varianta de Almondy Cake with Daim (chiar imi cumparasem din Germania ciocolata Milka Daim, pe care la noi n-am gasit-o, dar cu siguranta poate fi inlocuita cu orice alta ciocolata care are acel crantz), iar in loc de migdale am pus nuci. PS: ultima poza este preluata de pe net. Am vrut sa va arat exact cutia cu praitura, care se gaseste in alte tari gata ambalata si numai buna de luata acasa :)) O vazusem inainte de sarbatori si pe la noi, mai exact in Auchan, dar dupa cateva saptamani a disparut. Ori au mutat-o in alta parte si n-am mai vazut-o eu :P :)) 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar (sau adaugati dupa gust)
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • o ciocolata cu crant (milka daim) maruntita
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • cateva linguri de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata:

Blat: Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare. Impartim compozitia in 2 parti egale.

Turnam prima parte din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt (tava mea are diametrul de 26 cm) si o dam la cuptor la foc mic pentru aproximativ 15 minute. Verificam cu o scobitoare, iar daca este gata, scoatem tava si lasam blatul la racit. La fel procedam si cu cel de-al 2-lea blat.

Crema: Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul (ne folosim de un tel). Adaugam treptat amidonul si amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Turnam treptat laptele si amestecam. Dam oala pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. La final adaugam esenta de vanilie, inchidem focul si lasam crema la racit. 

Glazura: Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu cateva linguri de lapte

Asamblare: Pe un platou asezam primul blat, adaugam un strat subtire de crema (aproximativ1/2 din crema), punem al 2-lea blat si acoperim cu restul de crema.

Peste crema punem ciocolata maruntita, iar peste ciocolata turnam glazura de ciocolata. Dam tortul la rece pentru cateva ore, apoi il servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200