Desert tort cu piscoturi, mousse de ciocolata neagra si visine

de katty in Torturi, 19 Ian 2020 | 2771 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
Atunci cand vreau sa fac tort, dar nu am timp prea mult la dispozitie am mereu la indemana solutia cu piscoturi.Se face foarte rapid si este la fel de bun ca cel cu blat.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi 1 borcan mare compot de visine fara samburi sirop:
    • 200 ml apa
    • 2 linguri zahar
    • 2 plicuri cafea instant
    crema:
    • 3 galbenusuri
    • 60 gr zahar
    • 350 ml lapte
    • 15 gr gelatina
    • 300 gr frisca
    • 300 gr ciocolata neagra
    decor:
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 2 linguri frisca lichida
    • ornamente de la dr oetker sau orice altceva dupa preferinta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piscoturi, mousse de ciocolata neagra si visine:

Pregatim siropul si il lasam la racit.

Scurgem bine fructele din compot, pastrand zeama.

Punem apa si zaharul intr-un ibric, dam  doua clocote, apoi dam deoparte. Punem cafeaua instant, amestecam si lasam la racit, apoi amestecam cu siropul de la compot.

Punem gelatina intr-o ceasca impreuna cu 2-3 linguri apa rece la hidratat. Pentru crema punem galbenusurile si zaharul intr-o craticioara cu fund dublu.

Punem craticioara la foc mic si amestecam rapid, turnand si laptele usor caldut. Tinem pe foc, amestecand continuu pana crema se leaga usor, capatand aspectul unei smantani subtiri.

Dam vasul jos si punem  cateva linguri in gelatina hidratata, amestecand energic, apoi  turnam gelatina peste intreaga crema.Dam crema sa se racoreasca putin, apoi incorporam ciocolata rupta bucati, amestecand energic pana se incorporeaza complet, apoi lasam crema sa se raceasca bine.

Batem frisca bine si o amestecam usor cu crema racita. Montam tortul intr-o forma de 26 cm cu pereti detasabili pe care o tapetam cu folie alimentara.

Impartim crema in 3 parti egale, iar visinele in doua. Alternam un strat de piscoturi insiropate cu crema de ciocolata si visinele scurse,apoi din nou,ultimul strat fiind de mousse de ciocolata. Lasam tortul la frigider pentru cel putin 2 ore. Topim ciocolata cu frisca lichida intr-un vas la bain-mariesau in cuptorul cu microunde, avand grija sa nu fiarba, apoi turnam peste tort, dupa ce l-am scos din forma si l-am asezat pe un suport. Ornam dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi, mousse de ciocolata neagra si visine" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort "Senzatii tari"