Delicii de Paste
Blatul:
Crema / umplutura:
Glazura si decor:
Pregatirea blatului:
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi, apa minerala peste galbenusurile mixate, migdalele macinate si pudra de cacao
Incorporam bine, apoi alternativ, punem cate o lingura de faina si putin albus batut, repetam pana la incorporarea completa a cantitatilor.
Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, adaugam compozitia obtinuta si nivelam. Dam tava la cuptor, pentru 30 minute. Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor, apoi din tava, pe un gratar si il lasam la racit complet.
Pentru crema, rupem ciocolata bucati, o punem cu 100 ml frisca vegetala lichida, la topit intr-o craticioara. Lasam la racit, apoi o dam la rece pentru 1 ora.
Dupa scurgerea acestui timp, adaugam restul de frisca alocat cremei, mixam si la final, incorporam mascarponele, mixand la viteza mica.
Taiem blatul in doua pe orizontala.
Preparam cafeaua din cele doua plicuri de instant Milka.
Insiropam usor blaturile, punem un strat consistent de crema, apoi trecem jumatati de piscoturi prin cafeaua rece si le asezam peste crema.
Din loc in loc, punem visine din visinata, iar deasupra piscoturilor, intindem in strat uniform, crema ramasa.
Asezam cea de-a doua foaie de blat peste crema, presam usor si dam la rece tortul pentru 1 ora.
Topim ciocolata amaruie, la fel, intr-o craticioara in 50 ml frisca vegetala lichida, apoi turnam glazura obtinuta peste tort.
Restul de frisca se mixeaza pana devine ferma, ungem un strat subtire in jurul tortului, lipim jumatati de piscoturi pe care le legam cu panglica textila pentru sustinere.
Frisca batuta ramasa o punem intr-un posh, decoram tortul dupa inspiratie.
Presaram inimioare albe si roz, folosim si creionul de pasta alba, daca e nevoie, pentru a scrie un mesaj pe tort, apoi dam tortul la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!