Desert tort cu zmeura si mascarpone

de Constelatialeu in Torturi, 6 Iul 2021 | 2872 vizualizari

 

Din categoria sarbatoritii lunii...La multi ani, Vali ! sa-ti fie de bine cu cele 62 de veri implinite.

 

INGREDIENTE

  • cca 24 piscoturi
  • Sirop de zmeura
  • cca 300 g zmeura
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 180 g zahar
  • 2 linguri sirop zmeura
  • 3 foi gelatina
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu zmeura si mascarpone:

Am folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie acetat pe marginea inelului. 

Sirop : Sirop de zmeura diluat cu apa minerala, pentru inmuiat piscoturile

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o cu zaharul vanilat cateva minute.

Crema : Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Galbenusurile  impreuna cu zaharul si siropul de zmeura le-am pus intr-un castron de inox, le-am mixat cca 5 min, apoi am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu, pana tot zaharul sa topit. Apoi am adaugat gelatina stoarsa de apa, am amestecat rapid sa se incorporeze bine gelatina. Am luat castronul de pe baia de abur si la-m lasat sa se tempereze pana ce am amestecat mascarponele cu frisca. Apoi am adaugat crema de galbeunuri.

Asamblare : Am taiat in jumatati piscoturile apoi le-am insiropat  si le-am asezat in forma pregatita , am format o baza, iar 6 piscoturi neinsiropate le-am asezat in picioare pe marginea inelului, am adaugat zmeura peste piscoturi si apoi o parte de crema. Peste crema piscoturi insiropate, zmeura si apoi crema, iar piscoturi, zmeura si restul de crema. Am dat forma ca frigider pana a doua zi cand am ornat cu zmeura si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)