Desert tort de ciocolata

de Oana in Torturi, 4 Iul 2017 | 14946 vizualizari

 

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment special sau pentru a-ti potoli poftele dulci!
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 50 gr cacao
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Crema ganache:

  • 800 gr ciocolata
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr unt moale
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de cafea

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 lingura coniac
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata:

Prepara mai intai ganache-ul de ciocolata, pentru ca trebuie lasat apoi la frigider! Pune smantana intr-o craticioara si incalzeste-o pe foc pana atinge punctul de fierbere. Da craticioara deoparte si adauga ciocolata rupta. Las-o sa se topeasca pentru cateva minute, apoi omogenizeaza bine cu un tel. Adauga untul, mai amesteca putin si lasa crema sa se raceasca. Pune-o la frigider pana pregatesti blatul.

Blat: Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga apoi treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa. Pune deasupra galbenusurile si incorporeaza usor cu o spatula. Amesteca faina cu cacaua si cerne-le treptat deasupra, amestecand de jos in sus, pana aluatul devine omogen. La final adauga vanilia si coaja de portocala.

Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 26 cm si rastoarna compozitia. Coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca este gata. Scoate-l din cuptor si rastoarna-l pe un prosop peste care ai pus o hartie de copt si lasa-l la racit. 

Pregateste apoi siropul: pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l pe foc mic sa se caramelizeze. Adauga apoi apa si lasa-l sa se dizolve bine. Cand s-a racit, adauga esenta de cafea si coniacul. 

Urmeaza asamblarea tortului. Scoate crema din frigider si bate-o cu mixerul la viteza mare 2-3 minute, pana devine pufoasa si aerata. Taie blatul in 3 parti egale, asaza primul blat pe un platou si insiropeaza-l. Pune o treime din crema, apoi al doilea blat, insiropeaza-l usor, pune iar crema si apoi ultimul blat. Insiropeaza-l si pe acesta si imbraca tortul cu crema ramasa. Decoreaza-l dupa plac si lasa-l apoi la frigider cateva ore inainte sa il tai. 

Tortul meu de ciocolata a iesit minunat!

Te provoc sa incerci si tu reteta mea, meriti un rasfat dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

17.07.2017, 11:23

lylyanalorelei 1

01.01.2018, 13:05

800 gr ciocolata????????

Alexandre STARK 1

24.02.2019, 13:18

🇷🇴 🤘😋🤘 " Hummm... Miam -Miam ! Rock N Roll Baby ALLELUIA -YEAH ! " 🤘😋🤘 🇫🇷

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]