Desert tort de ciocolata

de cristina1985 in Torturi, 25 Noi 2019 | 3150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g faina
  • 150 g unt
  • 75 g zahar pudra pentru aluat
  • 75 g zahar pudra pentru albusuri
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 150 g ciocolata amaruie (de calitate)
  • 6 oua
  • 20 g cacao
  • 1 lg-ta praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca ciocolata cu aroma de rom
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 200-300 ml apa
  • 4-5 lg zahar (daca mai trebuie mai puneti)
  • 1-2 lg-te ness
  • esenta rom
  • Glazura:
  • 125 ml lapte
  • 150 g ciocolata amaruie (de calitate)
  • 50 g zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata:

Aluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata racita, 2 oua si 4 galbenusuri. Se incorporeaza faina, praful de copt si cacao.

Albusurile se bat spuma, apoi adaugati treptat 75 g zahar pudra si mixati. In aluatul cu cacao, se pune spuma de albusuri,amestecand usor.

Se toarna aluatul intr-o forma de tort de 25-26 cm diametru, unsa cu ulei (de preferat cu hartie de copt) si se coace in cuptorul preincalzit, timp de 45 minute. Dupa 20-30 minute, va uitati pe geamul cuptorului sau verificati. Cand introduceti scobitoarea in mijloc, trebuie sa iasa curata. Atunci este gata!

Se lasa la racit si pregati crema.

Crema: Se pune la incalzit laptele, iar praful se amesteca cu 4 lg zahar si putin lapte din oala.Se toarna in cratita de pe foc (inainte de a fierbe -daca laptele este pasteurizat) si se amesteca ,pana se ingroasa.Cand este gata, inchideti focul ,lasati la racit,apoi adaugati untul.

Blatul l-am taiat in doua: am introdus cutitul la mijlocul grosimii blatului,pana in centru si am rotit farfuria, astfel au rezultat doua blaturi.

Am insiropat primul blat cu un sirop facut din zahar, apa, ness, esenta rom.Apoi, se intinde crema,se pune al doilea blat ,se insiropeaza din nou si se pune glazura.

Glazura: se topeste ciocolata cu laptele si zaharul pudra,in baie de aburi.Se lasa  la racit, se tine in frigider 30 minute, apoi se intinde pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Sumegi