Desert tort de ciocolata si banane fara coacere

de BakeUpArtist in Torturi, 4 Mar 2017 | 6077 vizualizari

 

Combinația clasică dintre ciocolată și banane nu dă niciodată greș. Astăzi am mers, însă, pe un desert simplu, fără coacere, ciocolatos și cremos.   

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiți digestivi, mărunțiți
  • 80 g unt, topit
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 lingură unt de arahide (opțional)
  • 2 banane mari, tăiate felii
  • 250 ml smântână lichidă
  • 2 linguri cacao
  • 80 g ciocolată 50% cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata si banane fara coacere:

Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu pereții detașabili, cu diametrul de 18 cm.

Peste crustă, așezăm un strat de banane, peste care vom veni cu ciocolata.

Pentru crema de ciocolată, pregătim o crăticioară în care aducem smântâna la punctul de fierbere.

Oprim focul, adăugăm ciocolata bucăți și lăsăm 2 minute. Apoi adăugăm cealaltă lingură de cacao și amestecăm energic până avem o cremă subțire, omogenă.

 

Turnăm peste banane și dăm la rece pentru cel puțin 2 ore.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata si banane fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata