Desert tort Diplomat

de Rahela Velicu in Torturi, 4 Iun 2021 | 4647 vizualizari

 

Un tort delicios.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 160 gr zahar
  • 450 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri de gelatina
  • piscoturi
  • fructe din compot sau proaspete ( eu am folosit un compot de piersici, unul de ananas si 2 banane).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat:

Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand, insa amestecul ramane fluid.

Il luam de pe foc, il lasam 3-4 minute la racorit si adaugam gelatina. Amestecam bine si lasam compozitia la racit.

Mixam frisca lichida si o integram amestecului de galbenusuri. Va ramane destul de fluida compozitia.

Tapetam o tava cu peretii detasabili cu folie alimentara ( avem grija sa lasam suficient surplus ca sa putem sigila bine tava) si adaugam fructe. Turnam compozitia de galbenusuri si apoi adaugam iarasi fructe ( acestea se vor scufunda in crema). Adaugam un strat de piscoturi trecute cateva secunde prin compot si strangem capetele foliei alimentare astfel incat sa acopere perfect piscoturile.  Eu nu am pus perfect folia alimentara si mi s-a scurs putina crema din tava. Dam la frigider cel putin 9-10 ore sau peste noapte. Desfacem folia alimentara si rasturnam tortul pe un platou. Ornam cu frisca si fructe dupa preferinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cacao