Desert tort diplomat de mere

de vio_dreams in Torturi, 17 Sep 2014 | 31983 vizualizari

 

Un tort simplu, fara pretentii, insa incredibil de bun si racoros ! Creeaza dependenta!

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 3 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf copt

Crema:

  • 1 kg mere dulci-acrisoare
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 plicuri gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat de mere:

Blat: Batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Crema: Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem intr-un vas. Adaugam apa cat sa le acopere, zaharul si scortisoara. Fierbem pana se inmoaie merele. Obtinem un compot de mere din care  oprim deoparte 100 ml zeama.

Dupa ce sa racesc le bagam la blender si le facem piure.

Punem blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam cu zeama de compot.

Piureul de mere il amestecam cu gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj .Il turnam peste blat.

Decor: Batem frisca cu pliculetul de intaritor si intindem peste crema.

Dam la rece cateva ore (de preferat sa se lase peste noapte), apoi indepartam inelul din jurul tortului.

Presaram deasupra scortisoara si taiem felii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata la maxim