Desert tort "Duo"

de Lavinia in Torturi, 2 Feb 2013 | 40115 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 9 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri apa rece

Sirop:

  • 250 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri coniac

Crema 1:

  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Crema 2 :

  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Glazura/decor:

  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata+100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort "Duo":

Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, uleiul, apa, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt cernute in prealabil. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de minute fiecare (se face testul scobitorii).

Crema de ciocolata: se mixeaza laptele cu praful creme ole, apoi se adauga frisca si se mixeaza pana se intareste.

Crema de vanilie: se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata.

Sirop: Se fierbe apa cu zaharul, apoi se lasa la racit si se adauga coniacul.

Asamblare: blat - sirop- crema de ciocolata- blat- sirop- crema de vanilie- blat- sirop. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Decor: Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si cacaua pana se intareste frisca. Se "imbraca" tortul de jur imprejur  si se da din nou la rece. Intre timp se prepara glazura: se topeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si se lasa la racit. 

Se glazureaza tortul si se orneaza dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort "Duo"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si piersici