Tortul egiptean este un tort fin si delicios! L-am preparat pentru o fata draga mie. Deci....n-am sectiune.
Blatul
Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt.
Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma.
Scoate telurile.
Adauga faina amestecand de jos in sus cu o paleta.
Nuca se toarna peste albusuri si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Toarna compozitia in tava si niveleaza.
Da tava la cuptorul incins la 180 grade C, pana se aureste usor.
Scoate tava si lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit, se ia de pe hartia de copt.
Crema de vanilie:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adauga laptele,faina,amidonul si zaharul vanilat.
Pune la fiert la bain-marie.
Cand crema a devenit mai groasa(sa lase urma cand trecem lingura prin mijlocul ei) ia de pe foc si las-o sa se racoreasca.
Adauga untul si amesteca pentru omogenizare.
Caramelizarea nucii:
Se pun cele 7 linguri de zahar la caramelizat.
Cand zaharul este caramelizat se toarna nuca taiata sau pisata si se rastoarna pe hartie de copt.Lasam sa se raceasca,scoatem hartia si pisam zaharul cu nuca.
Frisca:
Se mixeaza Frisca lichida cu 2 linguri de zahar pana sta pe teluri.
Asamblare:
Blatul se taie in 3 parti egale.
Prima foaie se pune pe platou.
Peste ea se pune crema de vanilie ,apoi frisca.
La fel se procedeaza si cu urmatoarele foi.
La sfarsit se" imbraca"totul cu frisca si se orneaza cu nuca caramelizata.
1
La bezea si frisca, cand scoti telurile mixerului din vas, trebuie sa ramana" mot".