Desert tort Familia

de Constelatialeu in Torturi, 9 Feb 2019 | 5803 vizualizari

 

L-am denumit asa pentru ca maine avem o reuniune de familie cu mai multe de sarbatorit, iar mama este Sefuleasa, ne scoate la restaurant si ne face cinste.....

 

INGREDIENTE

  • Blat 28 cm
  • 10 oua medii
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 600 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 fiole de esenta de rom
  • Crema de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata neagra Schogetten
  • 300 ml frisca lichida
  • 125 g mascarpone
  • Crema ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 200 ml frisca lichida
  • 125 g mascarpone
  • 1 borcanel de 400 g cu gem de macese
  • aschii de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Familia:

Blatul l-am pregatit cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi , am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, apoi am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat nuca macinata si faina, amestecand cu miscari lemnte de jos in sus. Am turnat compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit pana a doua zi.

Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, cand a dat in clocot s etrage d epe foc si se adauga esenta d erom, se lasa la rece.

Crema de ciocolata neagra : Am topit pe baie de abur ciocolata cu 200 ml de frisca lichida si apoi am dat amestecul la frigider , am lasat toata noaptea la rece, apoi am scos din frigider si am lasat la temperatura camerei cca 30 min. apoi am transferat in bolul robotului am adaugat 100 ml frisca lichida si 125 g mascarpone si am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.

Crema cioocolata alba : Ciocolata cu frisca lichida pe baie de abur pana se topeste ciocolata, apoi la frigider pana a doua zi. Am scos din frigider am lasat la temperatura acmerei cca 30 min apoi am adaugat 125 g mascarpone si am mixat pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Blatul de tort l-am taiat in 3 parti, am asezat prima parte pe un platou am insiropat bine, apoi am intins 1/2 de borcan de gem de macese, peste care am intins un strat de crema de ciocolata neagra. Am asezat a doua parte d eblat am insiropat bine si am intins restul de gem de macese peste care am intins crema alba. Am Pus deasupra ultima parte d eblat am insiropat-o bine si am imbracat tortul cu crema alba iar cu crema neagra am ornat tortul peste care am presarat aschii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Familia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

CameliaR 1

10.02.2019, 19:52

Wooow! Tortul asta arata intr-un mare fel. Imi place blatul, crema dar si felul in care ai ales sa il ornezi. Tare fericiti sunt cei care au gustat din el!

simona72 1

11.02.2019, 10:07

Un tort demn de asa familie!

Constelatialeu 1

12.02.2019, 10:47

Multumesc dragutilor pentru cuvintele frumoase !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată