Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda

de Ancutsa in Torturi, 4 Mai 2019 | 2310 vizualizari

 

Pentru aniversarea a 39 de ani de căsnicie a părinţilor noştri am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de cafea, însiropat cu cafea, îmbrăcat în cremă albă şi glazură oglindă. Pentru a reduce cantitatea de zahăr datorată glazurii, am înlocuit zahărul din blat și sirop cu îndulcitor.
Pentru un aspect elegant și festiv, am ales să decorez cu fructe goji uscate de la Sano Vita, pe care le-am măcinat. Pentru a-i surprinde pe părinții noștri, le-am pregătit și niște decorațiuni de ciocolată.
 
„Retete pentru mese in familie”

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 ouă
  • 5 ml îndulcitor,
  • 3 linguri făină,
  • 9 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt,
  • un vârf linguriţă sare,
  • pentru însiropat avem nevoie de:
  • 400 ml apă,
  • 2 linguriţe cafea măcinată,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • pentru crema de cafea:
  • 250 g brânză mascarpone Delaco,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 80 ml frişcă lichidă Meggle,
  • 3 lingurițe cacao neagră,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • pentru crema albă:
  • 250 g brânză mascarpone Delaco,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 30 ml frişcă lichidă Meggle,
  • pentru glazura oglindă:
  • 80 ml apă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 9 g foi gelatină + 100 ml apa rece,
  • 200 g ciocolată albă,
  • Câteva picături de colorant alimentar galben,
  • pentru decorațiuni:
  • 50 g ciocolată albă,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • Zahăr colorat,
  • Perluțe de zahăr,
  • pentru decor:
  • 20 g fructe goji uscate Sano Vita
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda:

 

Cu o zi înainte, se pregătesc decorațiunile: se topesc cele două tipuri de ciocolată pe baie de abur și se toarnă în două poșuri sau se pun ciocolatele în pungi speciale pentru ciocolată care se sigilează și se scufundă într-un vas cu apă fierbinte, apoi se taie pungile la vârfuri și se desenează decorațiunile dorite pe hârtie de copt: un cuplu și un biscuit cu o urare, decorată cu perluțe și zahăr colorat. Se dau la frigider până la utilizare. 

Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi 5 ml îndulcitor (sau echivalentul a 5 linguri zahăr în funcție de îndulcitorul pe care-l folosiți), se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă inimioară cu inel detașabil, pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit.

 Pentru însiropat, se pregătește o cafea mai slabă şi se lasă la răcit. Se îndulcește cu 2,5 ml îndulcitor. 

Pentru crema de cafea: se amestecă brânza mascarpone, cu mixerul, se adaugă zahărul Bourbon, cacaoa, frișca lichidă și cafeaua, omogenizând până devine cremoasă.

 Pentru crema albă: se bat cu mixerul, brânza mascarpone împreună cu zahărul Bourbon și frișca lichidă până devine cremoasă.

 Pentru glazura oglindă: se pun la hidratat foile de gelatină în 100 ml apă rece

Separat, se pun la fiert, pe foc mic, într-o crăticioară, apa cu zahărul și laptele condensat, amestecând până se dizolvă zahărul. Se toarnă amestestecul în castronul în care am mărunțit ciocolata albă, se amestecă până se topește ciocolata. Când temperatura scade sub 55 de grade, se adaugă gelatina stoarsă de apă, amestecând până se dizolvă. Se lasă la răcit.

 Montare: se taie blatul în două foi, se însiropează cu cafea, se umple cu crema de cafea. Se îmbracă în crema albă și se nivelează cât mai uniform.

 Decor: când temperatura glazurii a ajuns la 25 de grade și a căpătat consistența mierii, se adaugă colorant fără a depăși cantitatea maximă menționată pe ambalaj. Se amestecă, se strecoară și se poate turna peste tort. Dacă vreți să o răciți mai repede, o puteți da și la frigider, dar trebuie să o verificați des, să nu se răcească prea tare, pentru că se va îngroșa ca o bundică și nu va adera bine la tort.

Se scoate tortul din forma detașabilă, se lasă pe farfurie sau pe baza formei. Se așază pe un suport (eu folosesc o cupă de înghețată) așezat la rândul lui în altă tavă (eu folosesc o tavă de tartă).

Se toarnă glazura cu mișcări circulare dinspre centru spre margine, lăsând-o să curgă peste laterale. Glazura care a căzut în tavă se poate refolosi, dacă aveți nevoie să-i mai dați un strat. Nu folosiți spatulă să o nivelați!

Se decorează cu fructe goji uscate, măcinate. Se dă la frigider. Când s-a răcit bine, se adaugă decorațiunile de ciocolată. Se dă înapoi la frigider până la servire.

 

Porţii: 16

Diametrul formei inimioară: 22,5 cm

Timp de gătire: 30 min

Timp de pregătire: 3h

 

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/tort-inima-de-cafea-cu-glazura-oglinda.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort amandina