Caramel, ciocolata Latte Macchiato, krant de migdale si caju si ramane de vazut daca se mananca.....
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul 26 cm tapetata cu hartie copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga nuca macinata si faina, se incorporeaza bine. La final adaugam albusurile batute spuma tare cu miscari lente de jos in sus. Amestecul obtinut se pune in forma de tort, se da forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, este bine sa-l pregatim cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. A doua zi se taie in 3 parti.
Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, dupa ce a dat in 2-3 clocote se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.
Crema caramel : Mixam foarte bine mascarponele cu laptele condensat caramel, lasam la frigider cca 10 min.
Crema ciocolata : Intr-un castron de inox se pune ciocolata si bomboanele, se adauga frisca lichida si se aseaza castronul pe baie de abur, se amesteca pana se topeste ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa putin sa se tempereze si apoi bagam castronul la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi. A doua zi cand asamblam torul scoatem de la frigider si mixam bine pana obtinem o crema ferma.
Krant : Intr-o craticioara punem zaharul sa se caramelizeze, apoi se adauga migdalele si caju-ul, se omogenizeaza si rasturnam totul pe un fund uns cu ulei, aplatizam si lasam sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui ciocan sfaramam pana obtinem krantul.
Asamblare : Asezam pe un platou prima foaie de blat si se insiropeaza bine, pe marginea blatului punem crema de cicolata ca un fel de cerc de protectie, apoi intindem crema caramel, asezam al doilea blat insiropat, apoi crema de ciocolata si caramel, la final adaugam ultimul blat insiropat, intindem crema de ciocolata si caramel, imbracam in crema ciocolata. Imbracam tortul cu krant, decoram cu crema de ciocolata si cu ciocolata topita.