Desert tort mozaic

de SashaCuisine in Torturi, 14 Dec 2018 | 3086 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 900 gr biscuiti populari
  • 300 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 30 gr cacao
  • 50 gr unt cu 82% grasime
  • Ganaj de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata cu 65% cacao
  • 300 ml friscs lichida
  • Decor:
  • Fistic crud macinat
  • Biscuiti populari zrobiti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort mozaic:

Se sfarama biscuitii.
Se pune pe foc laptele, zaharul. Cand zaharul s-a dizolvat, adaugsm cacaoua si untul ,mixam,stingem focul si punem esenta.
Siropul fierbinte se pune peste biscuiti, amestecam pana se incorporeaza tot siropul in biscuiti.
Luam un platou, folosim inelul unei forme de tort. Punem compozitia de biscuiti, ii presam si nivelam. Dam la frigider minim 1h.

Pregatim ganajul.
Ducem frisca in punctul de fierbere. Punem ciocolata rupts si lasam ada 5 min. Dupa 5 min il batem usor cu telul.
Scoatem tortul din frigider, punem ganajul, nivelam,decoram si il dam iarasi la frigider.
Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort mozaic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure