Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi in Torturi, 24 Feb 2021 | 4776 vizualizari

 

Imi doream de ceva timp sa pregatesc acest tort, mai ales ca eu sunt o mare fana a eclerelor! Acum a fost o ocazie buna sa il fac, pentru ca voiam un tort delicios, neaparat cu cafea, iar crema de vanilie a fost cea care a completat tortul perfect! Trebuie sa il faceti macar cu o zi inainte, sa stea in frigider peste noapte, pentru ca asa este mai bun! La crema de vanilie eu am pus 2 foi de gelatina, pentru ca nu stiam cum se comporta crema tatinabila si cat se intareste, dar nu este nevoie sa o folositi, pentru ca are o consistenta foarte buna si nu curge!

 

INGREDIENTE

  • Pentru choux-uri:
    • 120 gr unt
    • 250 ml apa
    • 200 gr faina
    • 4 oua mari ( sau 5 mai potrivite)
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri indulcitor pulbere (sau 5 linguri zahar)
    • 5 linguri ulei
    • 100 ml cafea
    • 2 linguri cacao
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    Pentru crema de vanilie:
    • 650 ml lapte
    • 2 galbenusuri
    • 5 linguri amidon
    • 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)
    • 200 gr crema tartinabila de vanilie
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru crema de ciocolata cu cafea:
    • 100 ml smanatana pentru frisca
    • 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor
    • 200 gr crema de branza
    • 2 lingurite ness
    In plus:
    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri indulcitor pudra
    • cafea pentru insiropat
    • decoratiuni
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea:

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este incorporata. Dati deoparte aluatul, il lasati 5 minute la racorit. Incorporati ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare, iar la final puneti vanilia. Aluatul il puneti intr-un pos. Intr-o tava, pe harttie de copt, formati gogosele mici cu distanta intre ele. Le introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade primele 10 minute. Dupa acest timp, reduceti temperatura la 170 de grade si le mai lasati 20-25 de minute. Fiind mai mici nu e nevoie de mai mult timp. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se raceasca.

Blatul: Mixati albusurile cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati inducitorul treptat si mixati pana obineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste bezea si mixati. Adaugati si cafeaua. Cerneti faina cu cacaoa si praful de copt, le incorporati treptat, cu ajutorul unei palete de silicon. Impartiti compozitia in doua boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, turnati prima parte de compozitie. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 10 minute.  La fel procedati si cu a doua foaie de blat si le lasati sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr- cratita amestecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati laptele, amestecati bine, apoi amidonul. Invartiti, puneti cratita pe foc, focul sa fie la mic. Amestecati continuu  cu un tel pana obtineti o crema de consistenta budincii, apoi dati deoparte, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand s-a racit o mixati 1 minut, apoi adaugati crema tartinabila de vanilie, vanilia si le mixati pana obtineti o crema spumoasa.

Crema de ciocolata cu cafea: Topiti pe baie de aburi ciocolata cu frisca lichida. O dati la frigider 1-2 ore. O mixati dupa acest timp, adaugati crema de branza, ness-ul si mixati bine. Luati un pos, atasati un dui mic si ascutit, puneti in el crema de ciocolata. Cu ajutorul lui umpleti cu aceasta crema de ciocolata, gogosile choux. Pe un platou asezati prima foaie de blat si un inel detasabil in jurul sau. Il insiropati cu cafea, puneti 3-4 linguri de crema de vanilie si o nivelati. Asezati gogoselele umplute una langa alta, apoi puneti toata crema de vanilie si o nivelati. Asezati al doilea blat, il insiropati si dati tortul la rece. Il lasati 3-4 ore la rece sau peste noapte. Smantana pentru frisca, rece, o mixati spuma impreuna cu indulcitorul pudra. Scoateti tortul de la tece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca. Eu am topit putina ciocolata neagra, am desenat cateva dungi cu un dui subtire. Am decorat cu gogosele umplute, frunze de menta, inimi de ciocolata si sclipiti auriu comestibil. Il mai dati la rece o ora, apoi il taiati si serviti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea,piure de castane şi mascarpone