Cocosul e printre preferatele mele, daca nu, chiar in fruntea prefererintelor mele culinare.
M-am inspirat pentru acest tort de aici : http://retetefeldefel.ro
Vi-l recomand!
Pentru blat avem nevoie de :
Crema :
Sirop:
Bomboane raffaello ( 10 buc )
Decor:
Eu am inceput prin pregatirea blatului cu o seara inainte, de regula asa fac ca sa se raceasca bine, la temperatura camerei.
Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare, apoi treptat se incorporeaza zaharul.
Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie sau zaharul vanilat, depinde ce folositi.
Se amesteca delicat cu albusurile spuma, se adauga faina amestecata cu amidon, cernuta in prealabil. Eu am folosit o tava de 24 cm. Se tapeteaza cu hartie de copt si se pune la copt, la 170 de grade C, cam 30 min sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.
Crema: Frisca lichida, mascarponele, zaharul pudra si esenta se mixeaza bine. Se adauga nuca de cocos, apoi se da la frigider.
Bomboanele Raffaello: Untul care a stat la temperatura camerei si este destul de moale se amesteca energic cu zaharul pudra, se adauga laptele praf, se amesteca, cocosul. Se formeaza bilute, in mijlocul carora vom pune o migdala dulce.
Asamblare : Blatul se taie in 3.
Se asaza pe un platou, punem prima parte, insiropam cu laptele de cocos sau lapte normal, daca nu aveti, punem o parte din crema, blat, insiropam, crema, si ultima data blat. Se imbraca intr-un strat subtire de crema. Se da la frigider.
Cei 200 ml frisca ii mixam, punem deoparte cateva linguri, pentru a face cateva moate deasupra.
Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca, si, din belsug, presaram nuca de cocos. Deasupra facem cateva moate, si deasupra lor punem bomboanele Raffaello.
Se da la frigider cateva ore pana a-l servi.
1
laptele de cocos se poate inlocui cu lapte de vaca
2
in frisca se poate adauga zahar pudra pentru a-l indulci mai mult