Desert tort Sacher

de Panacris in Torturi, 8 Feb 2020 | 3061 vizualizari

 

Un desert simplu, delicios, sățios și bine venit în ceas aniversar! ;)
Ceas aniversar vă întrebați? Daaa, azi împlinesc 9 ani de activitate în frumoasa familie a Bucătăras.ro
Nu e un tort spectaculos, sincer nu stau prea bine la capitolul torturi ;) dar sunt mândră de tortulețul meu simplu și delicios! ;)
 
După ce m-a tot documentat, am ales varianta lui Timea ;) https://www.bucataras.ro/retete/tort-sacher-41701.html

 

INGREDIENTE

  • Unt grăsime 85% , 90 g,
  • Ciocolată neagră 90 g,
  • Zahăr tos 80 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină alba 80 g,
  • Pudră de cacao neagră 5 g ( 1 lingură cu vârf!),
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Dulceață de caise 1 borcan, cca. 375 g.
  • Glazura: Cuvertură de ciocolată neagră 150 g.

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Sacher:

Ciocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde.

Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se încorporează. Ciocolata răcorită se adaugă în fir subțire în amestecul de unt și zahăr, amestecându-se ușor până ce se înglobează.

Apoi se adaugă gălbenușurile, unul câte unul. În crema de ciocolată și unt se adaugă făina și pudra de cacao, încoporându-se ușor.

Albușurile se bat separat într-un vas încăpător cu ½ linguriță de sare, până ce se obține o spumă pufoasă.

Spuma de albușuri se adaugă în aluatul de mai sus și se amestecă ușor până ce se înglobează și se obține un aluat omogen.

Compoziția se toarnă într-o formă, de cca. 17 cm, diametru, tapetată cu hârtie de copt, și se dă la copt în cuptorul preîncălzit, cca. 50 minute la 140 grade.

După ce a trecut testul scobitorii, bllatul se scoate din cuptor și din formă și se lasă la răcit. După ce s-aa răcit, minim 1 oră, se taie blatul în două, eventual se nivelează partea de sus, dacă nu e dreaptă.

Dulceața de caise se încălzește, apoi cu jumătate din cantitate, se unge prima foaie de blat, se așează a doua foaie, care se unge cu restul de dulceață.

Cuvertura de ciocolată se topește pe Bain-Marie, apoi se toarnă ușor peste tort, dinspre mijloc, nivelând rapid cu un cuțit lat.

Se glazurează și marginile tortului, apoi se dă la rece, pentru minim 2 ore, sau cel mai bine până a doua zi! ;)

Apoi se ornează după imaginația fiecăruia!

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort frantuzesc