Desert tortulet Sf.Clement

de Constelatialeu in Torturi, 23 Ian 2018 | 3809 vizualizari

 

Mi-am amintit ca azi sunt sfanta, asa ca mi-am tras un tortulet rapid, rapidulet......La multi ani mie !

 

INGREDIENTE

  • 24 piscoturi
  • 1 cutie mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • cca 4-5 linguri de dulceata de capsuni
  • 10 g gelatina
  • Sirop
  • 2-3 lingurite ness
  • 2 linguri de coniac
  • 2 linguri apa
  • Frisca
  • 250 g smantana dulce pentru frisca
  • 1 lingura zahar farin
  • Decor
  • trufe
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tortulet Sf.Clement:

Mai intai am facut frisca, am mixat smantana dulce cu zaharul pana am obtinut o frisca ferma. Am amestecat mascarponele cu dulceata de capsuni. Separat am pus la hidratat gelatina cu apa rece ( cca 3 linguri de apa).

Galbenusurile cu zaharul le-am pus pe baie de aburi si am amestecat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat gelatina hidratata. Acest amestec l-am turnat peste mascarpone, am amestecat bine, apoi am incorporat si frisca. Am amestecat nessul cu coniacul si apa. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, diametrul 18 cm, am imbracat forma cu folie alimentara si am asezat piscoturile inmuiate in ness, atentie nu inmuiati mult ca se vor farama...am taiat din piscoturi la inaltimea formei, bucatile taiate le-am asezat ca baza, apoi am turnat jumatate din compozitia, am inmuiat si restul de piscoturi, pe care le-am rupt in bucati mai mici, am turnat restul de compozitie, am dat tortul la frigider cca 3 ore, apoi l-am scos din forma am razuit deasupra cateva trufe si pe cateva trufe le-am lasat intregi.

Cam asta a fost povestea....inca n-am gustat din el....urmeaza......care-mi suni la usa.....aud....:)))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet Sf.Clement" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort fluturas aniversar