Desert Trifle cu capsuni

de Luckycake in Dulciuri, 20 Mai 2014 | 5783 vizualizari

 

Capsunii sunt de sezon, acum este perioada in care profitam din plin de ei :). Imi place acest desert deoarece este racoros, fara coacere si poti pune ce fructe doresti. Eu am folosit capsuni si mere, o combinatie care merge de minune, insotita de biscuiti amaretti.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr capsuni
  • 4 mere
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr biscuiti amaretti (15- 20 buc)
  • 2 lg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 4 linguri mari miere
  • 1 plic zahar bourbon
  • 3-4 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Trifle cu capsuni:

Prima data curatam merele de coaja, indepartam cotorul, si apoi le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem merele impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa si o lingura de zeama de lamaie.Lasampana se inmoaie merele , atentie sa nu se arda, daca e nevoie mai adaugam 2 linguri de apa.Cand merele sunt gata nu trebuie sa fie apoase. Le lasam sa se raceasca.Batem frisca, mascarponele il amestecam cu ajutorul unui tel sau mixer cu mierea, restul de zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie si zaharul bourbon.Adaugam laptele, trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase, daca e nevoie mai adaugam 2-3 linguri lapte, apoi amestecam cu frisca. Capsunii ii taiem in jumatate sau sferturi.Intr-o cupa mai mare punem 2 linguri mascarpone, apoi 4 biscuiti sfarmati, apoi jumatate din  mere si capsuni, continuam din nou cu crema de mascarpone, apoi un strat de biscuiti sfarmati nu foarte marunt, fructele ramase, iar deasupra mascarpone si biscuiti. Dam la frigider 1 ora apoi servim.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Trifle cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel