Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300

de madi_marin in Torturi, 21 Sep 2011 | 9262 vizualizari

 

Dragii mei, iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 300. M-am gândit să vă pregătesc ceva bun, dar din lipsă de timp n-am reuşit să fac decât un tortuleţ diplomat. Va servesc cu drag pe toţi ....bucătăraşi dragi sufletului meu.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frişcă lichidă
  • 300 ml lapte condensat DeLatte
  • 150 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 ml zahăr
  • esenţă de vanilie
  • 4 pliculeţe gelatină Dr. Oetker
  • zeama de la 2 portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • colorant alimentar roşu şi galben
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300:

Se pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amesteca bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele condensat, vanilia si gelatina hidratată în 150 ml apă rece si apoi dizolvată complet la foc mic pentru 1 minut.

Se împarte compoziţia în două. Una se lasă albă, cealaltă se amestecă cu zeama si coaja de portocale si cu colorant cât să obţinem intensitatea culorii dorite.

Se tapetează un vas de 20 cm diametru cu folie de plastic şi se toarnă ambele compoziţii dar fără să se agte vasul prea tare. Se dă la rece până se leagă compoziţia, apoi se pune pe un platou şi se ornează după imaginaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pufos si crocant