Dorada cu rosii

de simona72 in Peste, 4 Iul 2013 | 3189 vizualizari

 

O reteta extrem de simpla in stil mediteranean...

 

INGREDIENTE

  • 1 dorada proaspata
  • 3 rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 paharel de vin alb sec
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu rosii:

Curatati pestele si condimentati-l cu sare, piper, stropit cu putina zeama de lamaie si 1-2 linguri ulei de masline.

Lasati-l pt 30 minute la frigider. Rosiile taiate in cuburi mari, se pun intr-un vas termorezistent(am folosit o tava de iena pt cozonac pt ca a fost un singur peste), usturoiul curatat si taiat feliute, sare, piper,2-3 linguri ulei de masline, rozmarin si se amesteca toate ingredientele.

Pestele marinat se pune peste rosii, se pune si vinul alb si se pun citeva feliute de rosii peste peste. Daca mai este necesar se mai condimenteaza putin pe deasupra cu sare, piper si cativa stropi de ulei de masline. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

era de preferat ca rosiile sa fie de mai multe soiuri, cherry rosii, galbene...rosii dulci si bine coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Anghilă cu roșii