Dorada la cuptor

de Irina in Peste, 26 Apr 2009 | 21188 vizualizari

 

Am mincat-o intr-un restaurant pe malul Mediteranei, intr-un loc pitoresc. Dar la fel de gustos a iesit si in bucatarioara mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 dorada
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 5 rosii potrivite
  • 1 pahar de vin
  • sare
  • piper
  • ghimbir macinat
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

Pestele se spala si se curata bine cu apa rece

Se stropeste tava cu putin ulei

Se taie rondele cartofii, rosiile si ceapa.

Se formeaza in tava patul de cartofi si ceapa, se sareaza, se pipereaza

Se da cu un praf de ghimbir peste dorada, cu piper si sare (inclusiv in interiorul pestelui).

Se asaza dorada in tava si apoi se aranjeaza rosiile pe patul de cartofi si peste peste

Se stropeste cu paharul de vin (minim 200 ml) si ulei de masline

Se acopera tava cu o folie de aluminiu

Se da la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade

Se lasa cam 60 de minute la cuptor

Se poate servi impreuna cu un sos de rosii, preparat astfel: se caleste putina ceapa, putin usturoi, am adaugat sucde rosii Cirio (sticla inalta cu capac alb), sare, piper, un ardei verde taiat rondele si putin sos dulce chinezesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bucataras 1

26.04.2009, 15:10

Uite asa am mincat:

ruta_pisicuta 1

09.12.2012, 15:38

am incercat si eu aceasta reteta, sunt fan nr 1 dorada, imi place f mult acest peste, si daca mai este si din mare nu din crescatorie e si mai bun, abia astept sa-l scot de la cuptor sa vad cum este...neam-neam . merci de reteta, pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor si mujdei de usturoi