Dovleac copt

de lia maria in Dulciuri, 14 Mai 2010 | 11283 vizualizari

 

Am mai avut in camara, un dovleac adus de la mama asta toamna, acum i-a venit randul...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg dovleac
  • scortisoara
  • 50g unt
  • 200g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt:

Spalam si curatam dovleacul de samburi si-l taiem felii. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam feliile in ea. Pudram putina scortisora, repartizam bucatele de unt pe fiecare si punem tava in cuptor pentru 2h, la foc mic.

Scoatem tava si punem zaharul peste feliile de dovleac si le mai dam la cuptor inca 30’, tot la foc mic, apoi lasam la racit.

Dupa ce sa racit de tot, se curata de coaja si se taie in cuburi. Se poate servi ca atare sau daca doriti mai dulce, se pudreaza cu zahar farin.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

lia maria 1

14.05.2010, 17:24

Uite asa te astept

sandytza 1

14.05.2010, 19:29

wai cat imi place mie dovleacul copt ce pofta mi-ai facut

nadina73 1

15.05.2010, 13:49

super bun pot sa iau cu 5 furculite?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu mac si portocala