Dovleac umplut

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2013 | 6194 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar rețeta Adniei;) Dar mi-am dat seama că-mi lipsea ingredientul secundar, carnea tocată:) Așa că am umplut dovleacul cu ce am avut prin frigider;)

 

INGREDIENTE

  • dovleac 1 bucată de cca. 1000 g,
  • amestec de legume ( morcovi, mazăre, fasole verde, ardei kapia roșu, ardei gras galben, sparanghel, muguri de fasole, muguri de bambus) cca. 300 g,
  • sare aromată Panacris (vezi rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ),
  • piper proaspăt măcinat,
  • unt cu aromă de usturoi cca. 30 g,
  • brânză de burduf cca. 50 g,
  • brânză de capră pentru toping cca. 50 g.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac umplut:

Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu.  După ce s-a copt, se scoate miezul, atenție, se curăță ușor, ca să nu se rupă coaja,  și se  combină cu amestecul de legume, untul cu aromă de usturoi, brânza de burduf, sare aromată Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html) și piper. Se umplu cojile de dovleac cu acest amestec, se presară brânză de capră rasă și se dau la copt, cca. 25 de minute în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la foc mediu.  Spor și poftă bună! ;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la cuptor