Dovlecei la gratar

de katty in Mancaruri de legume, 13 Iun 2020 | 7398 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun si mai usor de facut intr-o zi de vara decat o portie de dovlecei la gratar? Ii feliem, ii presaram cu sare, apoi, dupa ce s-au scurs ii prajim la gratar.
Ii servim cu usturoi si putin ulei de masline,cu  sos tzatziki,  cu branza si rosii ori cu ce mai dorim noi.  

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cat mai tineri
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la gratar:

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliem fie pe lungime, fie in rondele. Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora.

Dupa ce s-au scurs ii punem pe rand pe gratarul incins, pe ambele parti pana se inmoaie. Avem grija sa nu ii uscam de tot, ci doar sa se inmoaie si sa se rumeneasca usor. Scoatem dovleceii intr-un vas.

Pisam usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline. Turnam peste dovlecei si amestecam usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi