Dovlecei pane

de iry-gabriela in Mancaruri de post, 25 Iul 2012 | 5250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel ,
  • sare,
  • piper,
  • faina alba,
  • ulei,
  • rosii si castraveti.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane:

Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii de 0,5 cm. Fiecare felie se aseaza pe o farfurie intinsa si se presara sare si piper dupa gust. Se lasa astfel pana ce dovleceii isi vor lasa apa (eu i-am lasat pana dimineata).

Se ia fiecare felie si se da prin faina, dupa care se pune la prajit in tigaie in ulei incins, dar nu prea mult. Eu am folosit o tigaie asa zisa din ceramica si pe care am incercat-o pentru prima oara. Sincer nu m-a dezamagit deloc si nici nu a trebuit sa folosesc mult ulei.    

Dupa ce se prajesc pe ambele parti se vor scoate intr-un vas tapetat cu prosop de hartie pentru a-si lasa uleiul in exces, daca este cazul.     

Se servesc cu rosii si castraveti, fiind astfel un preparat usor de post.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

iry-gabriela 1

26.07.2012, 16:11

ma bucur ca sunt pe gustul vostru

mamaieelena 1

26.07.2012, 20:02

bun

portiadelumina 1

03.08.2012, 17:13

Excelenţi. Noi îi mâncăm cu salată de castraveţi cu usturoi. Doar când nu plecăm în deplasare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]